Translate

fredag 23. januar 2015

I mørket et alle katter går

Ordtaket er ikke ukjent. Men hva betyr det? Jo det må være at det er vanskeliger å skille ting fra hverandre i mørket.
Om natten er det mørkt. Og for man ikke sove så kan man lett blande ting sammen. Ingenting blir ikke lettere om natten. Tanker og bekymringer vokser gjerne. Og så spinner  man seg igjennom natten i den forvissning at dette blir ikke bra. Kverner og kverner. Er det noen som kjenner seg igjen?
Er det råd mot sånt?  Det er ikke godt å svare på. Men ser vi på det som har blitt til i sene nattetimer så kan vi undres om hjernen også er kreativ om natten. Men da må det ikke være overskuelige bekymringer som plager. Da må det være at stillheten roen fremkaller kreativitet. Da er det ikke bekymring som sikket i høysete. Kan vi lære noe av de som er kreative om natten? De som skriver dikt, sanger og utrykker seg forstålilig.      
Å freffe et menneskehjerte er en kunst. Hva er det du trengger? Hva kan oppmultre deg?
Håpet er noen som lever i os alle. Har håpet sluknet da er det mørkt da. Bekmørkt. Det hender at det blir så mørkt at mennesker ike orker å leve. Hvordan kan det bli så mørkt? det er mye som rører seg i et menneske som ingen ser. Mennesket er en gudommelig skapning. Ingen skapning er som et menneske. Helt sunerent i universet. Noen er mer utrustet enn andre. Ofte er det slik at kunstriske mennesker, desom kan utrykke seg kunstrerisk eller mussikalsk har evner som som de mer kalde ikke skjønner. Sinnet kan svinge. Evnen til å føle og kjenne på det som er rundt seg er forskjellig.
Hvordan kan vi hjelpe hverandre når vi kommer i mørke natten ut på ville veier. Søvnen kommer ikke. Bare tanker. Ofte negative. Hvem kan vi sankke med om det? Et godt nettverk kan ikke settes høyt nok. Noen å snakke med. Men man  kan jo iikke snakke om natten. Nei, men vi kan tenke på noen vi har tillit til. Noen vi kanskje kan snakke med dagen ettter. Noen som forstår oss.
eller vi kan be. Be til en Gud du kanskje ikke trodde eksisterte. Kan det hjelpe?  kan vår tanke føre oss til noe utenfor oss selv? Hvor sterk er egentelig tanken.
Jeg tror mye kan gå besre hvis vi kommer inn i gorde tankebaner. tenker på noe som er utenfor oss selv. Noe større uendelig mye større. Noen som vi kan bli beskyttet av. Finnes det? Er et noe større enn oss selv?
Inget menneske kan klare seg helt på egen hånd. Vi er i et fellesskap og vi blir ledet på en eller annen måte.
kan vi i natttens mørke komme i kontakt med noe som gjør oss godt da vil det hjelpe.
Det er mange som har opplevd mye om natten. Og det kan slå begge veier . Enten så blir det bedre eller så hjelper det ikke.
La oss søke det som hjelper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare seriøse og konstruktive kommentarer